SKŁADNIKI:
masło (u mnie bezmleczne)
cebula
jajka
kurki gotowane z zalewie solankowej
świeży koperek
sól
pieprz
majonez
WYKONANIE
2 łyżki masła (u mnie bezmleczne) rozpuszczone na patelni, na to wrzuciłam 1 średnią pokrojoną w kosteczkę cebulę, kiedy się zeszkliła wrzuciłam drobno pokrojone i odsączone z zalewy solankowej kurki i dusiłam całość na małym ogniu ok. 10 minut. Potem zestawiłam z ognia i dodałam 2 łyżki majonezu (zastępuje śmietanę z klasycznej jajecznicy z kurkami i również dodaje jajecznicy delikatności) i całość wymieszałam. Następnie dodałam jajka, kiedy konsystencja była taka jak lubię - całość posypałam świeżym, drobno posiekanym koperkiem.
PODAWAĆ:
klasycznie z chlebem lub samą, według własnego smaku
UWAGI:
przepis na grzyby w zalewie solankowej znajdziesz TU:
http://tradycyjnakuchniainaczej.blogspot.ie/2015/05/grzyby-w-zalewie-solankowej.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz